Whispering Glenrose

aegir

Ned. Kamp. Danish Aegir v.d. Drunenborgh

Ü  
(links op de foto, met zijn kleindochter Gitte in het midden en zijn dochter Whisper helemaal rechts)

Halfbroer van Odin en uit dezelfde kennel.

Bij ons in huis gekomen als een eigen hond voor Ria die er graag mee wilde gaan showen. 
We noemden hem thuis onze "Witte Clown". En dat zegt alles over zijn karakter.

Hij werd onze eerste Nederlands showkampioen. Eerder behaalde hij op de Winner in Amsterdam in 1991de Jeugdwinner titel. 

Met Aegir werd niet zoveel jachttraining gedaan, maar toch heeft ook hij diverse C en B diploma's behaald. Ook op de paar Workingtesten die hij bezocht in Nederland en BelgiŽ eindigde hij altijd bij de eerste 10.

Hij is vader van diverse nestjes in Nederland en BelgiŽ. Maar na een actynomicose op 4 jarige leeftijd en de daarbij behorende penicilline kuur is zijn sperma achteruit gegaan. Dus werd er besloten om Aegir niet meer als dekreu aan te bieden. Op latere leeftijd hebben we hem zelf nog een keer gebruikt in combinatie met Whispering Glenrose's Hale Gitte wat o.a. resulteerde in Whispering Glenrose's Pepijn.

Aegir heeft veel betekend voor alle honden die in onze kennel hebben gewoond. Als wij pups hadden ging hij uit zichzelf tussen de pups lopen en liggen om ze op zijn liefdevolle manier een stuk opvoeding te geven. De basis van de opvoeding van veel van onze honden is gelegd in de omgang van Aegir met de nieuwe bewoner.

Aegir is bijna 14 jaar oud geworden en tot het laatst toe een geweldige lieve, karaktervolle, witte Clown gebleven.